- Sütbank Projesi Nedir?
- Karadağ Tarım Sütbank Projesi
- DKC Sütbank Projesi
- Çorakçı İnşaat Müteahhitlik Sütbank
- Hancıoğlu Hayvancılık Firması
- Pagrup
- Güneş Sütbank
- Yeşilyurt Hayvancılık Firması
- Tuğrul Hayvancılık
- Özkan Hayvancılık Firması
- Sütbank Projesi Güvenilir mi? En Güvenilir Firma Hangisi?
- Sütbank Kaç Para Kazandırır?
- Firmalar Nereden Para Kazanıyor?
- Bizden Tavsiye;
Satın aldığınız inekleri firmalar sizin yerinize besliyor, büyütüyor ve size her ay tertipli olarak süt parası gönderiyor. Başlangıçta mantıklı gelen bu sütbank projesini sizler için inceledik. İnek tutarları ne kadar? Aylık kaç para kazanabilirsiniz? Hangi firmalar güvenilir? Tüm detaylar burada..
Sütbank Projesi Nedir?
Hayvancılık sektöründe etkinlik gösteren işletmelerin yatırımcılardan aldıkları karşılık karşılığında inek satın alarak, her ay tertipli olarak süt parası ödedikleri bir sistemdir. Bu projede etkinlik gösteren birçok değişik şirket bulunmaktadır. Peşinat miktarları birbirleri içinde farklılıklar gösterse de, emek harcama prensipleri ve kazançları averaj olarak aynıdır. Şimdi bu firmalara göz atalım.
Karadağ Ziraat Sütbank Projesi
Şirket Konya ilimizin Karapınar ilçesinde etkinlik gösteriyor. Tam adresi Apak mahallesi. Çorakçılar caddesi No:35/1 Karapınar olan şirket, halen projeye katılmak isteyen yatırımcılara kapılarını aralıyor. Eğer proje hakkında detaylı data almak isterseniz, 0332 7556800 nolu telefondan şirket ile görüşebilirsiniz.
- 6.000 TL. ödeyerek projeye dahil olanlara her ay 130 litre,
- 7.000 TL: ödeyenlere aylık 150 Litre süt parası ödüyor.
- (Senede 10 ay ödeme yapılıyor)
- Karadağ Tarım İnternet Sayfası
DKC Sütbank Projesi
Gaziosman Paşa Mahallesi Atış Poligonu Yolu Üstü Konya ilimizin Karaman ilçesinde hizmet veren bu firmanın sistemi de Karadağ ziraat şirketi ile nerede ise aynıdır. Bu firmanın aylık ödediği litrelere erişince;
- 9.000 TL. ile sisteme dahil olan katılımcılara aylık 180 Litre,
- 8.000 TL. ödeyenlere ise her ay 150 litre süt bedeli ödeniyor.
- DKC Şirket Sözleşmesi
Çorakçı İnşaat Müteahhitlik Sütbank
Bu şirket da gene KARAPINAR ilçesinde Apak Mahallesi Bodur Sokak No:3 adresinde hizmet veriyor. Bu firmanın öbürlerinden farkı ise süt parası 12 ay süresince kesintisiz veriliyor. İnekbank projesinde katılım bedeli ve aylık ödenen süt miktarı ise şöyleki;
- Katılım Bedeli : 7.000 TL.
- Aylık Süt Miktarı: 140 Litre
- Firmaya 0505 504 02 52 nolu numaradan ulaşabilirsiniz.
- Detaylı Bilgiler
Hancıoğlu Hayvancılık Şirketi
Hancıoğlu sisteme dahil olan müşterilerin ödemelerini otomatik ödeme sistemi yardımıyla gerçekleştiriyor. Her ay belirli günlerde kazanılan süt bedelleri müşterilerin hesaplarına gönderiliyor. Şirket işletmenin kurulduğu alanın şirket bünyesinde bulunduğunu ve hayvanlara verilen tüm yemlerin bu tarlalardan karşılandığını ve maliyetin azca bulunduğunu belirtiyor. Yılının 10 ayında ödeme yapılıyor.
- 6.000 lira ödeyenlere aylık 130 litre süt parası,
- 7.000 lira ödeyenlere ise her ay tertipli olarak 150 litre süt parası ödeniyor.
Pagrup
Sektörde hizmet veren diğeri bir şirket ise pagrup. 20 bin metre karelik bir alana kurulmuş olan tesis 2011 yılından bu yana hizmet veriyor. Firmanın hayvan çiftliği Kars ilimizin Selim ilçesinde kurulmuş olup, şuan toplamda 100 tane süt veren ve toplamda 200 tane büyükbaş hayvan bulunmuş olduğu belirtiliyor. Hayvanların bakımı için toplamda 10 personel vazife yapıyor. İnekbank projesine dahil olma şartları olarak yatırımcılar sistemde minimum 3 yıl kalma sözü veriyor. 3 yıl sonunda yatırımcı eğer sistemden ayrılmak isterse sözleşme süresinin bitiminden minimum 1 ay sonrasında firmaya bildirimde bulunuyor ve ilk girişte ödediği katılım bedeli yatırımcıya iade ediliyor.
- Katılım Bedeli 7.000 TL. Aylık Süt Miktarı : 175 Litre (10 AY)
- Tanıtım Videosu
Güneş Sütbank
Güneş isminde şirket sisteme dahil olan kullananların 2 yıl sistemde kalmalarını talep ediyor. Senenin 10 ayı süresince ödeme icra eden şirket Sandıklı Mahallesi İnoba Yaylası No:53 Konya Karapınar adresinde faaliyetlerine devam ediyor.
- İnek başına katılım bedeli 6.000 TL. olan şirket aylık 130 litre süt parası ödüyor.
- Web Sayfası
Yeşilyurt Hayvancılık Şirketi
Karapınar ilçesinde Fevzi Paşa Mahallesi Kurtbasan Küme Evleri No: 12 adresinde etkinlik gösteren Yeşilyurt şirketi, 5 bin metre kare kapalı 10 bin metre kare açık alanda hizmet veriyor. Şirket da şuan itibariyle 200 tane sağılır büyükbaş hayvan bulunuyor. Şirket organik ürünlerin kullanılmasına, hijyene ve güvenliğe itina gösteriyor. 0850 3022356 nolu numaradan yatırım ve inekbank hakkında detaylı data alınabiliyor.
- Katılım Bedeli: 6.000 TL. Her ay 120 Litre süt parası ödeniyor.
- Katılımcı Sözleşmesi
Tuğrul Hayvancılık
Şirket Ulusal Süt Konseyi tarafınca belirlenen süt bedelleri ile ödeme yapıyor. Satın alınan hayvanlar sigortalı olduğundan ölüm durumunda yatırımcı herhangi bir kayba uğramıyor. İnek bedeli ödendiğinde şirket tarafınca katılımcıya ödediği miktar kadar senet imzalanıp gönderiliyor.
- Katılım Bedeli 7.000 TL. olup, günlük 5 Litre (aylık 150) süt parası ödeniyor. Yılda 2 ay ödeme yapılmıyor.
Özkan Hayvancılık Şirketi
Gene Karapınar kazasının Cumhuriyet mahallesi bölgesinde kurulan şirket Canlı hayvan alımı ve satımı, damızlık düve temini ile buğday, arpa yonca ve beyaz balya alımı satımı da yapıyor.
- İnek başına 6.000 TL. karşılık alan şirket 12 ay süresince aylık 120 litre süt parası ödeyeceğini ifade ediyor.
Sütbank Projesi Güvenilir mi? En Güvenilir Şirket Hangisi?
Yukarıda anlatılan tüm bilgilerin firmaların web sayfalarında eklediği verilerden alınmıştır. Bu kapsamda firmaların güvenilirlikleri kendi beyanlarıdır. Günümüzde bir web sayfası yapmak ne kadar kolaysa, insanları kandırmakta o denli basittir. Bu sebeple projeye katılmak isteyen yatırımcıların;
- Firmalar hakkında detaylı araştırma yapmalarını,
- Referans almalarını,
- Mümkünse çiftlikleri yerinde görmelerini,
- Şirket sözleşmelerini hukuki danışmanlarına inceletmelerini,
- Sözleşme imzalamadan ve senet almadan ödeme yapmamalarını,
- Ödemeleri sözleşme sonrasında bankadan eft yada havale ile göndermeleri,
- Sözleşme de ki süt bedelinin Ulusal Süt Konseyinin Çiğ Süt Fiyatları baz alınıp alınmadığını öğrenmelerini tavsiye ederiz.
Bununla birlikte her ne kadar kuruluşlar başlangıçta güvence teminatı verseler de, katılımcı sözleşmesinde belirtilen hususlarından tek tek incelenmesi gereklidir.
Hiçbir firmanın güvenilirliği mevzusunda data sahibi değiliz bir tek, yatırım yapmak isteyen tüm okuyucularımıza araştırma yapmalarını önermekteyiz.
Bu hususta hukuki net forum sitesinde mağdur olan bir sütbank yatırımcısının yaşamış olduğu olumsuzlukları bu sayfadan görüntüleyebilirsiniz.
Sütbank Kaç Para Kazandırır?
Yatırımcılar için küçük bir hesaplama yapacağız. 6.000 TL. yatırım 1 inek satın alarak sisteme giren bir yatırımcıyı düşünün. Şirket bu yatırımcıya aylık 130 Litre süt parası ödeyecektir.
Firmanın 10 ay süresince ödeme yapacağını değerlendirirsek yılda; 10 x 130 =1300 litre süt parası alacaktır. Şuan ki süt fiyatlarını ele alırsak, süt fiyatı Ulusal Süt Konseyi verilerine nazaran 1 lira 30 kuruştur.
130 x 1.30 = Aylık 169 TL. kazanç elde edilecektir.
169 x 10 ay = 1.690 TL. senelik gelir elde edilir.
3 yıl sonunda sistemden çıkmak isterseniz eğer; 3 x 1.690 = 5.070 TL. bir kazanç ile sistemden ayrılırsınız.
Bu miktarlar firmalara ve süt fiyatlarına nazaran değişiklik gösterecektir.
Firmalar Nereden Para Kazanıyor?
Sistemde kaç yıl kalırsanız kalınca, hiçbir şirket inek doğurduğunda buzağıyı size vermiyor. Büyükbaş hayvan çiftliği oluşturmak isteyen ve sermayesi olmayan bazı firmaların da bu işi yaptıklarından bahsediliyor. Şirket her ay yatırımcıya süt parası ödese de, inek doğurduğunda firmanın fazlasıyla kazanç elde etmiş oluyor. Bu aşamalarda herhangi bir halde ineğin ölmesi durumunda firmalar başlangıçta tüm hayvanları sigorta altına aldırıyorlar. Bu yüzden herhangi bir zarar etme ihtimalleri kalmıyor.
Bizlerden Tavsiye;
- Ne kadar aylık kazanç verirse versin, şirket hakkında kati bilgiye haiz olmadan sisteme katılmayın.
- Sözleşme aşamasını yasal temsilciniz ile birlikte yapın. Eğer temsilciniz yok ise kesinlikle sözleşmeyi bir avukata okutun ve net data sahibi olun.
- Daha ilkin sistemde olan kullananların yorumlarını, firmaların web sitelerinden okumayın.
- Eğer büyükbaş hayvancılık işini kendi başınıza yapabilecek birikime ve tarımsal alana sahipseniz, kendi çiftliğinizi kurun. TKDK’ya başvurun, tarımsal desteklerden faydalanın.
Nitekim çiftlik bank şeklinde süt bank da aynı akıbete uğrayarak batmıştır. Velhasıl kelam çiftçilerimizin yatırım yaparken fazlaca fakat fazlaca dikkatli olmaları gerekmektedir.